Scientia Transcendens ( N.A.R. )

Sta je N.A.R. ?

N.A.R. je oslobodilacka transcedentalna nauka (Scientia Transcendens).  .Oslobodilacko znanje  koje prenosi sustinu samorealizacije ima znacaj inicijacije. N.A.R. je  Staza direktne spoznaje koja Coveka vodi  povratku  njegovom duhovnom zavicaju

Istinsko oslobodilacko znanje je univerzalno.U nasem svetu prisutno je i poznato pod raznim imenima. Danas, mudrost oslobodilackog znanja je i dalje  tajna onih kojima je cilj budjenje coveka iz zemaljskog sna. Za istinske posvecenike spiritualni razvoj znaci  put u slobodu,u pravom smislu te reci.

N.A.R. Staza predstavlja Put (jedan od nekoliko) izgubljenog Univerzalnog ucenja, oslobodilacko znanje  koje se upravo sada kao Feniks iz pepela ponovo  radja  na Zemlji.  Mi koji smo  pod senkom tajne koju N.A.R. predstavlja,  sa veoma dubokim razlogom sebe dozivljavamo  samo prolaznim stanovnicima ovoga sveta.  Svako ko sebe dozivljava  da iako postoji na ovom svetu, oseca ili zna da nije od ovoga sveta  razumece ovo. Postoje stvari koje ne mogu da budu izrecene tako da svako moze da razume .  Samo onaj ko umre u svom starom ja proci ce kroz preobrazaj  i ponovo se roditi u sebi. Tada ce skrivena snaga u najdubljem bicu povezati se s nama. Svako ko tezi najvisem ucenju mudrosti mora da spozna svoje postojanje,zivot u novoj stvarnosti. Mnogi ljudi traze smisao zivota-ali ne razumeju- da je u svojoj sustini put do istine prirodan i jednostavan. Za upucenog nije tajna da put do slobode vodi kroz lavirint materijalnog zivota. Spasonosna spoznaja ima značaj inicijacije.. Naravno nisam ni  naivan ni toliko fanatican  da mislim da je N.A.R.  Staza oslobodilackog znanja  za sve ljude. Ne postoji nijedan sistem koji je univerzalan za sve. Ali verujem, bez obzira sa kojih pocetnih pozicija osoba polazi, da svaki pojedinac koji je u samospoznajnom tragalastvu, stici  ce u svoju unutrasnju stvarnost  gde dolazi do licnog preobrazaja. Nase istinsko Ja trazi promenu. Taj process predstavlja unutrasnju revoluciju koja uklanja sve  sto nas prisiljava da budemo izvestaceni,lazni, razdvojeni  od nase prave prirode.

N.A.R.   je mesto ulaska u   novu dimenziju svesnosti.To je svet u kom su sve granice dozvoljenog izbrisane, gde je sve moguce. Uzevsi bilo koji identitet mozete biti bilo ko i sve vam je na raspolaganju, doduse U toj  realnosti svako upoznavanje je banalnost ukoliko nema prepoznavanja.

Bez prepoznavanja imamo samo dozivljaj jednog prolaznog odnosa u kome nema stvarnog izazova vlastitog postojanja.
Pod prepoznavanjem podrazumevam nesto potpuno suprotno od pukog ostvarenja susreta.
To je jedna kosmicka igra, koja nije iskljucivo u domenu jedne ,ogranicene zelje,vec moze biti zastupljeno u svim odnosima.
U svetu gde je um programiran na culno i materijalno usmerenje i gde bezbroj koprena nerazumljivosti stoji izmedju nas i stvarnosti, zahvaljujući prepoznavanju ,tanka linija izmedju sna i jave postaje prohodna i razumljiva.

Na ovom mestu, u nekima od Vas aktivirace se uspavani kodovi koji ce na povrsinu svesti izneti putokaz ka putu o zivotnom smislu koji vodi covekovom povratku u prirodno prvobitno stanje.
Mozda na samom pocetku, ova komunikacija ce biti samo sredstvo neiskazanog unutarnjeg dozivljaja. Potvrda da ima neka tajna veza u kojoj lezi mogucnost prepoznavanja onog ko ispisuje ovaj tekst i onoga ko ga cita. Jer, kroz prepoznavanje, covek sebe pocinje da budi u ovome svetu i time siri svoju svesnost kroz citavo bice na svoje postojanje.
Mislim da nije tesko shvatiti da  prepoznavanje predstavlja tajnu,simbolicku razmenu koja se otkriva u vanvremenskoj dimenziji.Zato ja upravo pisem zbog prepoznavanja, budjenja ili mozda novog duhovnog rodjenja.

Mi zivimo u prividu. Ono sto je kljuc njegovog prevazilazenja je ubrzanje/sirenje svesnosti.I za kraj ovog uvoda prvi putokaz: Ne mora uvek sve da bude vidljivo ili ocigledno da bi se tajna otkrila…dovoljno je da se izadje iz ” gde smo” i udje u “ovde i sada”…….i ono najvaznije za kraj ovog uvoda: Pre nego pozelimo nesto da saznamo, upitajmo se jesmo li spremni za odgovor…..

kontakt:

alchemyst@live.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s