Svako svoju sudbinu kroji

Zivot svakog coveka predstavlja upoznavanje sopstvenog postojanja.Postoje pitanja na koje svako bar jednom sebe upita, odakle smo krenuli, kojim putem smo dosli u ovaj svet, sta sad i kuda dalje nastavljamo kroz  sadasnje prisustvo na ovoj planeti.

Covekovo  postojanje karkterise svesnost vlastitog bica, ta tajanstvena moc  spoznaje  nas samih i sveta koji nas okruzuje. Nas licni i duhovni   razvoj je vezan za sirenje   svesnosti kroz svakodnevne zivotne situacije u kojima imamo svoje padove i uspone kroz koje se uvek vracamo na isto pitanje ; Ko sam Ja. 

U jednom trenutku zivota ,um   se napuni  sa  vlastitim iskustvima koja pocnu da se prelivaju iz naseg ogranicenog stanja svesnosti u jedno drugo stanje svesnosti koje karakterise nesposobnost da se  iskustva  koja nam se desavaju razumeju kao lekcije na zivotnom putu.

Ako se zna kako,savladjivanje  zivotnih lekcija  vodi do uvida da smo svi nevidljivim  vezama povezani izmedju sebe, sa ovim svetom i univerzumom. Osvescivanje zivotnih iskustava dovodi nas do  novih iskustava koja pomazu u razvoju sopstvene licnosti i sirenja  svesti  preko prethodnih granica  kojima je nase bice bilo ograniceno. Sirenjem sopstvenih granica putem samospoznaje zapocinjemo put povratka svom istinskom bicu, to je staza oslobodjenja iz materijalnog zarobljenistva koja nas vraca nasoj sustini, nasem pravom  Ja. Da bi se istinska sloboda postigla potrebno je da se probudimo iz svog zemaljskog sna i osvestimo  svoje Sopstvo

U praksi spiritualne alhemije, covek svoje Bice dozivljava  izvan bilo kakve vezanosti za svoju licnost, misli i osecanja. To nas uvodi u jednu novu dimenziju svesti u kojoj slobodni  od bilo koje identifikacije dolazimo do uvida u igre naseg Ega, koji vedri i oblaci nasom ljudskom prirodom. Kad  nase istinsko Ja  probudimo, ono nas svakim novim probojem kroz mrak nase nesvesnosti spaja sa visom svesnoscu u kojoj se prozima ovozemaljsko ljudsko iskustvo i nadljudsko kosmicko iskustvo koje nam daje sve vecu spiritualnu slobodu.

Konacno,  kada se potpuno probudimo iz svog zemaljskog sna nase istinsko Ja  spoznace sebe kao jedino i neprolazno, besmrtno JA koje nikada ne umire  i nikada se ne radja vec jeste vecno u svemu sto postoji.

U sadasnjem vremenu  spiritualno zrelim ljudskim bicima dolazi jak uticaj evolutivnih duhovnih sila sa visih planova koje fokusiraju ljudsku svest na sjedinjavanje sa vrhovnim Izvorom. Takvim ljudima sam zivot predstavlja svrhovito putovanje ka spoznaji samoga sebe koja daje smisao materijalnom postojanju i razotkriva veo sa najvece kosmicke misterije ka cijem sredistu dusa putuje.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s