Seksualnost…

Ono sto seks danas predstavlja je daleko od njegove prave uloge i svrhe u covekovom postojanju.Nekada, davno, ljudska seksualnost se postovala I prema njoj se odnosilo sa strahopostovanjemjer je predstavljala aspekt muske i zenske bozanstvenosti koji su  nosioci bozanskih polariteta na fizickom planu. Ti aspekti se kreću od grubih,materijalnih preko suptilnih,psihoemocionalnih sve do samog orgazmicko-ekstaticnog sjedinjenja u kome svest transcendira u stanje kosmicke svesti. Na taj nacin,sam seksualni cin predstavljao je duhovni proces na cijem vrhuncu dolazi do prelaska iz covekovog stanja svesti u nadljudsko stanje svesti.

Medjutim, znanje o najvecoj moci u Coveku, moci koja predstavlja kreativnu,oslobodilacku  silu izgubljeno je tokom 2000 godina konstantnih represija i ucenja da je seksualnost smrtni greh od strane najdominantnije religije. Tek sa slabljenjem religioznog uticaja koje je imala crkva na tokove ljudskog razvoja, pristup seksualnosti je poceo da se blago menja u proteklih  stotinu godina i  stege,okovi straha od bozanske kazne poceli su da olabavljuju. Medjutim, posle svih liberalizacija, postovanja ljudskih sloboda i prava coveka, ljudsko drustvo je otislo u drugu krajnost sa svodjenjem musko zenskog polariteta na puko seksualno zadovoljstvo. I tako su seksualne misterije ostale i dalje skrivene u coveku, potonuvsi jos dublje u dubine nesvesnog. Funkcionisanje coveka kao bica navike ima za posledicu da je sebe doveo do mehanicke potrebe za praznjenjem libido energije iz potreba koje se iskljucivo svode na puko zadovoljenje I sve vise trenutno olaksanje.

Za modernog coveka, seksualnost prevashodno ima dominantni karakter skriven pod maskom prepustanja ljubavnom zaru.Ljubavna igra moze biti vrhunsko iskustvo samo kada ljubavnici zaborave na sebe.Ali, taj privid se odrzava samo dok postoji emocionalno gorivo u ljubavnicima.Onog trenutka kad plamen strasti pocne da se gasi, privlacnost lagano nestaje i sve maske spadaju. Danas, seks iskljucivo sluzi za  dovodjenje do vrhunca odredjene namere koja se sastoji u zavodjenju i osvajanju nekoga,…oslobadjanju od napetosti,…ubijanju dosade,…odradjivanje bracnih obaveza. Sam seksualni cin odavno je izgubio ono magijsko, misticno,pa i duhovno znacenje.

Od  kako je sa “seksualnom revolucijom” 60-tih godina doslo do  oslobadjanja od seksualnog tabua sirom zapadnog sveta,mlade generacije  prestale su sa  shvatanjem seksa kao zabranjenog voca. Medjutim, kao sto sam rekao, otislo se u drugu krajnost i misteriji seksa nije omoguceno da otkrije svoju unutrasnju dubinu i sav seks se sveo na spoljasnje,Ego zadovoljstvo. Istovremeno, sa druge strane, nikad se vise u istoriji covecanstva nije manipulisalo seksom kao instrumentom spiritualnog razvoja i oslobodjenja. Svet je preplavljen najezdom tantrickih ucitelja, koji  eksploatisu ideje  o upotrebi seksa kao instrumenta spiritualnog razvoja,obecavajuci ostvarenje najvisih duhovnih stanja.

2000 godina vecina covecanstva je bila usmeravana u pravcu dozivljaja seksa kao tabu teme a da pri tome nikad nije dato stvarno razumevanje svih mogucih, moralnih, religioznih i drugih razloga zabrana po pitanju seksa. Cak i danas, kad su seksualne slobode i shvatanje seksualnosti dobili na svojoj liberalnosti na sve moguce nacine, od knjiga koje se bave seksualnom tematikom do eksplicitnog pristupa dozivljaja seksa preko porno filmova sa najrazlicitijom tematikom…razumevanje seksa je mnogo daleko od stvarnog. Zanimljivo je, ako pogledate kako se sve manipulise seksom, kako se u samo  jednom,”kratkom” vremenskom periodu, od nekoliko desetina godina, s uspelo da ceo svet bude preplavljen  dozivljajem seksa svedenog na  oblike seksualnog zadovoljenja na kojima bi i  Agore u Indiji bile zgrozene. Da se razumemo, jedno je probijanje unutrasnjih frustracija,kompleksa i blokada a nesto sasvim suprotno je,da ne kazem bolesno i devijantno,  upotreba seksa za zadovoljenje/izivljavanje licnih seksualnih potreba koje predstavljaju cistu seksualnu zloupotrebu.

Da li stvarno mislite da je to samo posledica, da se  iz jedne krajnosti otislo u drugu. Naravno, da nije,jer nista se u svetu ne desava slucajno. Nekome ili necemu odgovara ovakvo stanje svesti i pristup covekovoj seksualnosti.zasto? Zato,sto se covecanstvo tako moze lakse kanalisati i kontrolisati. Pa to vec se desava,nebrojeno puta po svetu.

Ovde cu umetnuti kratku digresiju: Dajte coveku slobodu, pa mu je oduzmite a zatim mu je vratite I bice vam zahvalni do groba  i eto formule kako se prave poslusni i ropsko drustvo! Danasnji covek je toliko postao opterecen seksom, da je izgubio svaki osecaj… da to nema vise nekakve veze sa osecajem slobode i zivljenja po svojoj volji. Oni srecnici koji u svom duhovnom traganju uspeju da izbegnu sve klopke koje na njihovom putu do istine  vrebaju u razlicitim oblicima…mozda ce jednog dana i razumeti istinsko znacenje koje seksualnost ima u covekovom zivotu. Ipak,  kada ostavimo iza sebe sve potencijalno prisutne devijacije i izopacenja u seksualnosti,… u zavisnosti od vlastite prociscenosti i osvescenosti,seks moze  da bude jedan od najmocnijih instrumenata sirenja svesti ukoliko znamo kako da se uputimo ka njegovoj nadtelesnoj sustini ostavljajuci iza sebe cisto zadovoljenje cula. 

Iz  brojne korespodencije sa  ljudima koji su procitali moju knjigu “Inicijacija u seksualni okultizam” zakljucio sam da je nemoguce uopsteno dati precizna pravila, pomocu kojih bi se moglo dostici prociscavanje i oplemenjivanje seksualnosti,tj seksualne energije ; jer to je poseban rad svakog od nas; praksa , koja se moze do odredjene mere generalizovati ali se ne moze univerzalno primeniti.

Zato nikada nisam u svojim instrukcijama uspostavio bilo kakav propisan program,osim usmeravanja jedinim ispravnim pravcem: treniranja kandidata do postignuca spremnosti za takvu vrstu rada.Moje preporuke se uglavnom svode na shvatanje i postupanje po iskustvima do kojih spiritualni aspirant dolazi svojim treningom. Sada, nakon 10 godina od kako je “Inicijacija u seksualni okultizam” ugledala svetlost dana, mogu sa sigurnoscu da kazem sledece: USUDI SE I NE USTUKNI jesu moje dve posebne preporuke ,koje treba koristiti u svakoj prilici! I najbanalnije situacije u zivotu,od obavljanja svakodnevnih obaveza do kumunikacija sa ljudima iz svog okruzenja mogu doprineti nasem napredovanju  ka svojoj sustini. To je put do istinskog razumevanja sebe i sveta koji nas okruzuje. 

Isto vazi  i za seksualnost, jer je sve povezano.Nas zivot  se odvija na vise nivoa, otuda i  razlicita dejstva i manifestacije naseg licnog razvoja –sirenja svesti. Tako se postepeno od fizickog,grubog pomeramo ka suptilnom,energetskom dozivljaju sebe. Ovakva iskustva nas oslobađaju od veza sa isklucivo ego dozivljajem sebe i usklađuju nas sa Stvarnim dozivljajem sebe samih, sto u  u krajnjoj liniji dovodi do oslobodjenja Svesti i  sjedinjavanja sa Istinskom Prirodom.

Greske koje covek pravi u svom pristupu i dozivljaju seksa  imaju izvor u nerazumevanju razloga tajanstvenosti znanja o upotrebi seksualne energije, njenom budjenju, transformaciji i transcedenciji koje su zapravo prakticne prirode. Nema gore stvari nego kada neko subjektivno misljenje koje se poklapa sa misljenjem vecine umisljanjem stekne status objektivnog misljenja. Sve tece oko coveka ali se nista u coveku ne menja. Mi smo ono sto smo oduvek bili i postacemo ponovo ono cemu se vracamo jer sustinski nista drugo nismo nikada ni bili. Sva razlicitost i prolaznost je u onome kroz sta prolazimo i sta dozivljavamo svojim telom i u cemu smo svojim umom.  Svako od nas  ovo uci kroz svoje unutrasnje traganje i to je jedini nacin kako se  zapocinje process budjenja i oslobadjanja.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s