Nema budjenja bez suocavanja sa idealizovanom slikom o sebi.

Ja ne verujem u duhovni marketing,posto je ono cime se bavim dar univerzuma, ne moze da se nudi kao nekakav proizvod koji ljudi treba da kupe. Ono sto ja radim nudi samo sebe i moj pristup je istancan,pa cak i umetnicki. U moj rad uputili su me tri velika ucitelja.Oni su me naucili mnogim tajanstvenim stvarima,izmedju ostalog isposobnosti da razumem covekovo unutrasnje stanje,njegovu potrebu  ili indiferentnost za smisao svog postojanjau ovom svetu. Samo covek, koji srcem i dusom zeli moze da mu se pomogne.To medjutim zahteva da se bude strpljiv,veoma strpljiv i odlucan.Medjutim, ono sto je presudno je da mora da veruje u sebe.To je jedini nacin kako  se otvaraju vrata koja su zatvorena za sve koji zive na povrsini stvarnosti u svojim zivotima.

Svoje prve korake ka sebi zapocecete; balansiranjem izmedju napetosti i opustenosti,poniznosti i otpora,ljubaznosti i neprijatnosti,popustljivosti i nestrpljivosti,vrpoljenja i mirnoce, …To ce prirodno da dovede do problema izmedju Vas i ega. Taj sukob je neizbezan i ako do njega ne dodje, to znaci da je negde,neko,nesto u Vama je napravilo tajni kompromis sa egom.Takav pakt imace veoma lose posledice po vase traganje za istinom o sebi i zato ucinite sve da do toga ne dodje. Moramo se sukobiti sa svojim laznim ja i svako izbegavanje vodi sve vecim i dubljim lazima na kojima izgradjujemo svoje postojanje u zivotu. U suprotnom, ako u svojim prvim koracima  ka sebi dodje do izbijanja konfrontacije sa egom,znaci da ste krenuli u pravom pravcu u odnosu prema sebi.

Odnos koji se ovako izgradjuje na unurasnjem planu utice veoma da se na spoljasnjem planu izmedju mene i drugoga uspostavlja veza koja prerasta  u duhovno prijateljstvo. Vas najveci problem bice,ponovo naglasavam, vas ego, koji ce zeleti da ispolji svoje reakcije  na neprijatne dozivljaje , misljenja koja se ticu Vas licno I odnosa koji imate prema drugima. Samo sa strpljenjem i uzdrzanoscu od naviknutih reakcija  sticicete do onih mesta i osecanja na koje do sada niste obracali paznju. IzVas ce biti iskopano mnogo toga sto je zatrpalo vasu dusu. Postepeno, sve vise bicete svesni da bez stvarne probudjenosti iz ovoga sto nazivamo zivotom nema niceg vrednog postojanja. A otkrivanje ,razumevanje i razvijanje svesti o samome sebi bice kamen temeljac na kome se sve ostalo izgradjuje. Materijal od koga izgradjujete sebe sastoji se iz dve glavne komponente: strpljenja i disciplinovanosti.Pre svega morate biti strpljivi sa sobom,svojim telom i umom i njihovim navikama i ogranicenjima. Iz strpljenja dolazi disciplina koja vodi do duhovne snage i istrajnosti iz koje se radja samopouzdanje. Iz samopouzdanja krece pravi put do probudjenja. Ovo je nacin kako se zadobija snaga i moc oslobodjenja u ljudskom postojanju,bez cega covekov zivot samo vodi u ropstvo,slabost i propadanje.

Ako  sve ovo dozivite kako treba,dosli ste do podnozja planine i dalje zavisi samo od vas. U suprotnom,okrenucete se nazad i vratiti se svome starom zivotu, nastavljajuci da zivite u svojoj laznoj sigurnosti  i zadovoljstu.  Da biste promenili svoj zivot, morate promeniti sebe,svoj um. Ja samo mogu da vam pokazem put do planine ali ne mogu vas naterati da se popnete do vrha.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s