Maya ili pravo ime zemaljske ljubavi

Postoji  jedna ljubav  koju svaki covek dolaskom u ovaj zivot sretne kad tad..na kraju krajeva ka njoj se svi upravljamo kao prema smislu postojanja umisljajuci da sa njom  tek dolazi prava ispunjenost,zbog nje sve  smo u stanju da savladamo, premostimo, naposletku da lazemo i prevarimo ..da podnosimo svaku skrivenu muku i gorcinu, i najmocniji vladari postajali su njen plen zbog svojih strasti Ili svoje sebicnosti…

Njeno ime je Maya. Kada ljubimo i volimo Maya je ta u kojoj se rastapaju sva nasa cula, ona rastvara nasu svest potopljenu u ekstazi nestvarnog… svaki njen poljubac zapocinje opijenoscu a zavrsava patnjom. Toliko smo cvrsto u Mayinom zagrljaju, uhvaćeni u iluziju ljubavi i slobode, da one koji uce o pravoj ljubavi i oslobodjenju, smatramo neprijateljima, onima koji nam zele oduzeti dozivljaj ljubavi i slobodu. Strah od novog i nepoznatog, strah od gubitka starog i dobro poznatog  je ono što nas drži u ovoj iluziji slobode I ceznje za zemaljskom ljubavlju. Ljubav Maye je najvece covekovo iskusenje jer sve tezi njoj, da u njenom zagrljaju zadobije smisao stvarnosti stvarajuci  nam  privid najviseg zadovoljstva  koje nas  ponekad natera da upoznamo i tamnu stranu zemaljskog raja….

I dok, Maya daruje nam sebe zanosom vidljive,cujne i opipljive opsene, prava Kosmicka ljubav dolazi  u ljudski svet  nestvarna, nevidljivo razotkrivajuci sebe i svoju tajnu onima koji su za nju spremni.

I samo onda kada mali prolazni stvor na ovoj planeti  zvani covek pocne da prociscava sebe,kad pocne  da se odvoja od svoje sebicnosti, kada prestane da strepi svaki dan za svoj nestvarni zivot, kada prestane da se boji samoce,promene,rastanka…jednom recju kada prestane da zudi za bilo cime u zivotu i da smrt dozivljava kao svoj  kraj…. Pronaci ce izlaz iz mraka kojim hodi.

Kad je vec sve tako, onda reklo bi se, da zaista covek ne zna sta da misli i nema cemu da se nada. Najteze je coveku kad sam sebe zavarava da postoji slobodan ali nezna da je ziv zarobljen …I zato ne sanjajte o ljubavi, sanjajte o oslobodjenju. Pa ipak Vama koji jos uvek tragate za zemaljskom ljubavlju,ostaje nada, da sve ovo nije tako kako sam napisao i da cete naci ljubav svog zivota, ako je to ono, najvrednije vaseg dolaska u ovaj svet… sta vise uveren sam da svako moze da je pronadje….i ja sam je pronasao i otkricu vam tajnu kako:

Prava ljubav je samo ona o kojoj se i koja se nikome ne govori……..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s